Köpvillkor

Vår integritetspolicy, som beskriver hur vi ska använda din information finns i vår Privacy Policy. Genom att använda den här webbplatsen så samtycker du till den behandling som beskrivs där och garanterar att all information du tillhandahåller är korrekt.

Avtal om Köp
rlxback ingår endast i avtal med personer som har fyllt 18 år. Genom att klicka på slutför köp så godkänner du våra köpvillkor. När en order är lagd genereras en orderbekräftelse till den angivna mailadressen av rlxback´s databas. Detta sker automatiskt och utan en manuell översyn. Detta är ditt kvitto, tänk på att spara orderbekräftelsen som innehåller ditt ordernummer ifall du behöver kontakta vår kundtjänst. rlxback förbehåller sig rätten att göra ändringar i våra villkor när som helst, alla ändringar som görs i villkoren kommer att synas under våra köpvillkor. Ändringen börjar gälla när du har accepterat våra köpvillkor genom att lägga en ny order. rlxback rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra köpvillkor regelbundet för att se om det har uppkommit några nya ändringar.

Priser
Vid beställning från hemsidan så är det de priser som står angivet som gäller, alla priser på rlxback är inklusive moms och anges i svenska kronor (SEK). Priserna som anges inkluderar inte fraktavgifter samt betalningsavgifter, utan dessa tillkommer i kassan. Vi reserverar oss för eventuellt tryckfel.

Kampanjpriser/ Rabattkod/ Presentkort
rlxback jobbar kontinuerligt med att erbjuda olika kampanjer. Kampanjen gäller så länge den är aktiv samt för de specifika varor som ingår i kampanjen. Vi på rlxback förbehåller oss rätten att avsluta en kampanj. Vid kampanjer kan det finnas ett begränsat antal du får köpa för kampanjpris. Överstiger din order antalet tillåtna varor för kampanjen gäller ordinarie pris på de resterande över den tillåtna gränsen. Genom att följa oss på sociala medier som Facebook och Instagram så är du alltid först med att ta del av våra erbjudanden. En rabattkod är en kombination av antingen bokstäver eller siffror som ger rabatt på din order. Denna fyller du i kassan och klickar på ”Använd Kod” då dras rabatten i kassan och priserna justeras. Har du inte en rabattkod kan du hoppa över denna ruta.

Betalning
Vi erbjuder säker kortbetalning med PayPal och Swish. Inga kortuppgifter sparas hos oss.

Skatter/Moms och Avgifter
Alla paket inom Europa skickas på en DDP(Delivery Duty Paid/Leveransavgift betald) grund; vilket innebär att skatter/moms och avgifter ingår i priset vid kassan. Beställningar till länder utanför Europa levereras på basis av DDU(Delivery Duty Unpaid/Leveransavgift obetald), vilket innebär att det pris som visas i kassan är exklusive alla skatter/moms och avgifter som fastställts av tullmyndigheten i destinationslandet.

Outhämtade Varor
Om vi mottar ett paket från en kund/mottagare som vägrade paketet skickat till dem, så förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för alla kostnader som uppkommer vid sådan retur, vilket är 200 SEK. Pengarna dras från det belopp som betalats för ordern. Är kostnaden för återsändning/retur högre än kundens ordervärde så kommer inga pengar att återbetalas till kunden. Om kunden har mer än två outhämtade paket så kommer kunden att blockeras från att handla hos rlxback.

Leverans och Förseningar
Vid oförutsedda förseningar som kan uppstå, kan leveranstiderna komma att förlängas. Skulle det uppkomma försening av din leverans eller att ett problem uppkommer som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen t.ex. att vår leverantörs åtagande till oss inte kan fullföljas, då kommer rlxback kundservice att meddela dig detta via e- post. Om du inte är nöjd med nytt leveransdatum så har du som kund alltid rätt att häva ditt köp vid leveransförseningar genom att kontakta oss via epost: info@rlxback.com.

Återköp och Ångerrätt
Kontakta alltid rlxback på info@rlxback.com innan varan/or returneras, rlxback’s som köpts som Julklapp år 2023, mellan den 15:e november t.o.m. den 24:e december har förlängd returrätt t.o.m. den 15 januari 2024. God Jul! och Gott Nytt År!

rlxback följer distansavtalslagen som ger dig rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du mottagit dina varor, sedan har du som kund 14 dagar på dig att skicka tillbaka returen till oss efter utnyttjandet av ångerrätten. Detta betyder att du som kund har 30 dagar på dig att kontakta oss på info@rlxback.com och skicka tillbaka varan. Detta gäller förutsatt att varan återsänds i oanvänt skick, du får självklart undersöka varan för att fastställa dess egenskaper och funktion. Återbetalning sker inom 14 dagar efter att vi har mottagit din retur. När du vill skicka tillbaka en vara så ber vi dig att först kontakta vår kundservice och meddela oss om att du vill nyttja ångerrätten. Returfrakten betalas av dig som kund och kostar från 70 SEK beroende på storlek, vikt och från vilket land. Tänk på att paketera in varan ordentligt så att den inte kan skadas under transporten.

Vi önskar att alla varor som skickas tillbaka till oss har kvar alla etiketter, originalförpackning samt manualer om dessa medföljer. Om varan eller förpackningen har förändrats från ursprungsskick kan vi komma att göra ett prisavdrag som motsvarar varans värdeminskning.

Klagomål och Garanti
I Sverige har kunderna 3 års rätt att ansöka enligt lagen om konsumentköp. Garantin gäller i 2 år från inköpsdatumet och täcker endast originala tillverkningsfel, vilket är resultatet av produktionen av produkten. Vi på rlxback välkomnar er att kontakta oss på info@rlxback.com ifall något fel på din rlxback produkt uppstår.

 

Fel & Produktinformation
Vi på rlxback reserverarar oss för eventuella fel i produktinformationen samt priser eller övrigt på hemsidan. Vi förbehåller oss rätten att göra justeringar i efterhand på hemsidan utan föregående avisering. Vi på rlxback reserverar oss även mot slutförsäljning, lagerdifferenser, prisjusteringar, ändringar av tekniska specifikationer samt tekniska problem på vår hemsida. Vi på rlxback förbehåller oss rätten att annullera felaktiga beställningar.

Force Majeure
Vid yttre händelser utanför rlxback´s kontroll t.ex. krig, strejk, myndighetsåtgärd, lagbud, sabotage, naturkatastrof, brand, översvämning, terrorism, tekniska problem fel i el & dataförbindelser eller annan kommunikation och förseningar från underleverantörer som inte kan fullfölja sitt åtagande till oss p.g.a. ovanstående omständigheter som angivits eller liknande händelser. Under någon av dessa omständigheter så ska vi på rlxback informera kunden om åberopad force majeure i början av händelsen och meddela kund när force majeure upphör. Vid force majeure utgörs det en befrielsegrund från att vi på rlxback ska betala ut skadestånd och andra påföljder. Vid dessa omständigheter så förskjuts rlxback´s förpliktelser att fullgöra köpeavtalet fram tills att dessa omständigheter är över eller om det varar mer än två månader så har du som kund och även vi på rlxback rätt att häva köpet utan att behöva betala ut skadestånd.

Upphovsrätt, Intellektuell Egendom, Programvara och Innehåll
Allt innehåll på rlxback som bilder, logotyper, text och grafik tillhör rlxback eller våra leverantörer och är skyddade enligt Svenska och Internationella upphovsrättslagar. Ingen licens eller samtycke ges till dig att använda dessa märken på något sätt och du godkänner att du inte använder dessa märken eller några märken som liknar det skriftliga tillståndet från rlxback. Du har inte tillåtelse att publicera, manipulera, distribuera eller på något annat sätt reproducera något av innehållet eller kopiorna av innehållet som lämnats till dig eller som visas på den här webbplatsen, ej heller kan du använda sådant innehåll i samband med något företag eller kommersiellt företag. du får inte modifiera, översätta, omvandla, dekompilera eller skapa derivatverk baserat på programvara eller medföljande dokumentation som tillhandahålls av rlxback eller dess licensgivare.

Reklamationer
I Sverige så har kunder 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen, garantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel alltså fel som kom till under produktionen av produkten. Du som kund ska kontakta vår kundservice om du har fått en defekt vara så fort som möjligt efter att felet upptäckts, en reklamation som görs inom två månader räknas inom skäligtid. Kontakta vår kundservice på info@rlxback.com Tänk på att ha ditt ordernummer samt namn när du kontaktar vår kundservice, beskriv felet så utförligt som möjligt på produkten. Därefter skickar vi dig en retursedel. Vi står för fraktkostnaderna. Efter det att vi mottagit reklamationen kommer vi att kontakta dig. Fabrikationsfel skall konstateras av rlxback eller vår underleverantör av produkten, varpå du erhåller fri reparation alternativt ny produkt eller pengarna tillbaka. Reklamationen gäller inte då vi inte kan hitta något fel på produkten eller då kunden har orsakat skadan själv så som normalt slitage och handhavandefel.

Tillämpningsrätt
Dessa användningsvillkor tolkas i enlighet med svensk lag och du är överens om att de svenska domstolarna kommer att ha exklusiv behörighet för tvister enligt detta avtal. Andra länders lagar kan skilja sig från lagen i Sverige och det kan finnas ytterligare lagkrav för dig att använda denna webbplats. Du måste följa alla gällande lokala och internationella lagar och bestämmelser om din användning av vår hemsida.

Dispensklausul
Om du bryter mot dessa villkor och vi inte vidtar några åtgärder, så har vi fortfarande rätt att använda våra rättigheter och rättsmedel i alla andra situationer där du bryter mot dessa villkor.

Hela Överenskommelsen
Ovanstående köp och användarvillkor utgör hela parternas överenskommelse och ersätter alla föregående och samtidiga avtal mellan dig och rlxback. Eventuellt avstående från någon bestämmelse i köp och användarvillkoren gäller endast om det är skriftligt och undertecknat av en direktör för rlxback.

rlxback AB

2023-11-09

In english

Terms & Condition

Copyright © 2022 rlxback, All rights reserved | Patented Product | Registered Trademark | info@rlxback.com | +46 708 302 289 | Privacy & Cookie Policy